Zamieszczone przez misza_zabrze
[O2] Książka telefoniczna na RNS 510
Zwiń
X
-
[O2] Książka telefoniczna na RNS 510
Ktoś może się spotkał z czymś takim, mam moduł Bluetooth 3C8 035 730 A i RNS 510 (wiadomo, że z zegarami przed FL ten moduł nie współpracuje, ale to jest rozwiązane), często na RNS510 wyświetla się komunikat, że została pobrana nowa książka telefoniczna, praktycznie po każdym uruchomieniu samochodu, łącznie z tym komunikatem są kasowane skróty do kontaktów wcześniej ustawione na wyświetlaczu, generalnie korzystam praktycznie z jednego telefonu, który działa po podłączeniu jak zwykły zestaw głośnomówiący (znaczy nie jest przejmowania karta SIM przez moduł). Ktoś zna rozwiązanie tego problemu, gdzieś ustawia się kiedy i jak często ma się aktualizować książka w module Bluetooth?
-
-
greg44, a masz prawidłowo podłączony bth?
bo tak się zachowuje jakby nie było podtrzymania pamięci (ja tak jak opisałeś mam np po każdym wypięciu modułu)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
greg44, powinno
bo fabrycznie podczas rozmowy (w trakcie jej trwania) nawet wyjęcie kluczyka nie rozłącza rozmowy - dzieje sie to albo po otwarciu drzwi albo po okreslonym (programowalnym) interwale czasowym
dokładałeś moduł?
jeśli tak to skąd masz wiązkę?przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Ja mam seatowską metalową puszkę 5P0 862 335 D. Tutaj jest tak, że po wyjęciu (a nie przekręceniu na off) kluczyka ze stacyjki BT się rozłącza. Gdy jest coś gmerane w kontaktach to za każdym razem mam ten komunikat na RNS. Telefony (żony i mój) są jednak zawsze dobrze rozpoznawane i przyciski szybkiego wybierania są ok. Powiem więcej - nawet po wyjęciu modułu z samochodu na noc i ponownym podłączeniu nic złego się nie dzieje z przyciskami. Zdaje się, że te kontakty siedzą w RNSie a nie w module.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez majonezzGdy jest coś gmerane w kontaktach to za każdym razem mam ten komunikat na RNS.przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdygreg44, powinno
bo fabrycznie podczas rozmowy (w trakcie jej trwania) nawet wyjęcie kluczyka nie rozłącza rozmowy - dzieje sie to albo po otwarciu drzwi albo po okreslonym (programowalnym) interwale czasowym
dokładałeś moduł?
jeśli tak to skąd masz wiązkę?NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez WIELKIBONGOmam u siebie farbryczny zestaw i wyjęcie kluczyka ze stacyjki powoduje jego wyłączenie i rozłączenia rozmowy przez głośnomówiący
ciekawostka
w poprzednim RSie tak miałem i teraz też tak mam- rozmowa jest rozłaczana dopiero po otwarciu drzwi kierowcy- uprzednie wyjęcie kluczyka nie powoduje rozłączenia rozmowy
Zamieszczone przez WIELKIBONGOA aktualizacja książki jest za kazdym razem żebyś miał w pamięci ostatnie rozmowy wychodzące i przychodzace na Twój telefon
przecież ci nie pokazuje napisu "zaktualizowano listę połączeń" tylko "zaktualizowano książkę telefoniczną"przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyZamieszczone przez WIELKIBONGOmam u siebie farbryczny zestaw i wyjęcie kluczyka ze stacyjki powoduje jego wyłączenie i rozłączenia rozmowy przez głośnomówiący
ciekawostka
w poprzednim RSie tak miałem i teraz też tak mam- rozmowa jest rozłaczana dopiero po otwarciu drzwi kierowcy- uprzednie wyjęcie kluczyka nie powoduje rozłączenia rozmowy
Zamieszczone przez WIELKIBONGOA aktualizacja książki jest za kazdym razem żebyś miał w pamięci ostatnie rozmowy wychodzące i przychodzace na Twój telefon
przecież ci nie pokazuje napisu "zaktualizowano listę połączeń" tylko "zaktualizowano książkę telefoniczną"NajtFukinPatrol North-West
UNIDEN 510 XL + ML145
BYŁ ASZ
PÓŹNIEJ BYŁ BKD
BYŁA TEŻ CEGA
A TERAZ JEST SUPERB CBBB
MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!
Komentarz
-
-
Żeby nie zaśmiecać forum pociągnę temat w bieżącym wątku:
U greg44-a książka za często się aktualizuje, a co zrobić jeśli książka telefoniczna się nie aktualizuje?
BT jaki u mnie w O2 siedzi to 5N0035730B. Oczywiście działa w rsap. Po sparowaniu Galaxy s4 z BT kilka kontaktów w telefonie zostało usuniętych, kilka dodanych, a książka w BT bez zmian. Czy jest jakaś procedura aktualizacji książki?
Komentarz
-
-
Masz Columbusa? W menu nawigacji jest opcja aktualizacji, no i oczywiście jest też taka opcja w menu telefonu, w Maxi Docie.
Zamieszczone przez gradekPo sparowaniu Galaxy s4 z BT kilka kontaktów w telefonie zostało usuniętych, kilka dodanych, a książka w BT bez zmian.
Komentarz
-
Komentarz